”för din säkerhets skull”

Varför får man inte logga in varifrån man vill?

Någon som har stött på det problemet?

När man loggar in någonstans på ”nätet” men på ett sätt som hemsidan ifråga, av olika anledningar, inte tycker om, ofta p.g.a. att den inte ser användarens plats, så krävs någon form av verifiering, inte sällan tvåstegsverifiering, fast lösenordet är korrekt, vilket leder till ett cirkelresonemang, eftersom den andra sidan, som samarbetar med den första, inte heller godkänner inloggning.

Och då lämnas användaren en enda möjlighet, nämligen att använda ett av hemsidan godkänt sätt för inloggning. D.v.s. från en ”godkänd” ”enhet” och plats.

Hänvisningen brukar ofta vara att det handlar om ”din säkerhet” men det är oftast ett ytterst långsökt resonemang!

Det absolut sista det handlar om, när en hemsida försvårar inloggning, är användarens säkerhet! Det gäller att ha detta klart för sig, för förståelse av detta.

Det gäller att ha klart för sig balansen och, tydligen, konflikten och obalansen mellan användarvänlighet och säkerhet – påstådd eller verklig – och dess yttersta utpost: övervakning, med en liten förlängning och ”detalj”, i form av: massövervakning, utan minsta urskillning, i avseende på moral eller anständighet.

Två exempel:

Sällskapet_B

Varför skulle det inte vara jag, eller snarare, vi? Det är många av oss!

Sällskapet_B_1

Varför då?

.

I anslutning till detta ämne ligger det, som jag kallar ”den systematiska uppdateringshysterin” och som tänks bli ett eget blogginlägg. Den massiva hysteri, som går ut på att användarna ständigt tänks uppdatera, och i slutänden uppgradera, sin mjuk- och/eller hårdvara. T.ex. mjukvaran ”Adobe Reader” men även annan programvara.

I främsta syfte att göda datorindustrin, mot dess bättre vetande! De eventuella förbättringarna i och med uppdateringar, lyser nämligen med sin tydliga frånvaro för den allmänna användaren!

Och var det verkligen inte bättre med ”tjock-tv” än ”platt-tv” och bredband  alternativt fiber? Var inte analogt bättre än digitalt? Om man med ”bättre” menar längre livslängd.

Var inte ”den gamla goda tiden” bättre än den nya, ovissa, ”framgångssagan” utan naturligt slut?

Jag talar om den hysteri, som rimmar väldigt illa med påstådd omsorg om miljön, återvinning, etc.

Det är nuförtiden så oerhört mycket, som rimmar så oerhört illa med verkligheten men som ändå förmedlas globalt och premieras som varande viktigt, lovvärt, föredömligt, bra och BÄST…just nu!

Ingen som helst framförhållning, utan allt handlar om att sälja, sälja och åter sälja, tills lagret tar slut, vare sig det finns köpare eller ej!


Allt handlar om att, genom förutsägbar reklam, pådyvla människor en konsumtion och ett intresse/efterfrågan, som generiskt/naturligt sett inte finns, i syfte att att öka utbudet på meningslösa produkter.

Och sedan hävdar man att det finns en ”fri marknad”, där det råder ”fri konkurrens”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s