Den sanna människans enda väg framåt

Härom kvällen intervjuade man i ”Opinion Live” (f.d. ”SVT Debatt”) Jan Eliasson – FN:s vice generalsekreterare (släkt med utskällde rikspolischef Dan Eliasson?).

j-e

Jan Eliasson

d-e

Sveriges rikspolischef

Längst upp om den senare skrivs: ”Ej att förväxla med Jan Eliasson.” 🙂 Fast de kan väl fortfarande vara släkt? Ser vissa likheter. Därtill har de liknande förnamn.

Hursomhelst, Jan Eliasson talade om kriget i Syrien och om vetorätten i FN:s säkerhetsråd. Återkommer till det längre ner.

Läs gärna beskrivningen av avsnitt 17 av 19, säsong 2:

Veckans viktigaste samhällsfrågor debatteras och fördjupas.

Del 17 av 19. Är man god eller självgod om man ger pengar till tiggare? Med etikexpert Ann Heberlein m fl. Lussebullar på bröstmjölk – hur smakar det? Jennifer Barmer från ”Hela Sverige bakar” i studion. Abortdebatt med Vårdförbundet om barnmorskans roll. Programledare: Belinda Olsson.

och fundera ett slag över den.

Man brukar ju ibland tala om att diskutera ”högt och lågt” och det om något kännetecknar  detta tv-program! Framförallt diskuteras lågt. Ena sekunden diskuterar man det, som beskrivs som ”Helvetet på jorden” – staden Aleppo i Syrien

aleppo

eller om huruvida gåvor till tiggare innebär att vara självisk, eftersom givaren, oavsett intentioner, vanligtvis inte överväger handlingens konsekvenser och att det kanske är bättre att hjälpa tiggarna i deras hemländer. Andra sekunden diskuteras lussebullar gjorda på bröstmjölk!

Högt och lågt, med stark övervikt mot lågt, såsom brukligt tyvärr har kommit att bli vad gäller s.k. ”public service”, SVT, SR och UR.

Och det låga kräver, enligt svensk lag, licensavgift  – ”TV-avgift”- för sitt existensberättigande?


FN:s säkerhetsråd, vetorätt, etc

Veto (latin ‘jag förbjuder’) är möjligheten för en part att ensidigt stoppa ett beslut. Vetorätten kan gälla beslut fattade av en församling i vilken parten är medlem (vilket är fallet för de permanenta medlemmarna av FN:s säkerhetsråd) eller beslut fattade av någon annan (exempelvis en statschefs rätt att hindra beslut fattade av ett parlament). Ett veto kan endast hindra ett beslut, inte förändra innehållet i beslutet.

Tydligen är det just vetorätten och de s.k ”låsningarna” i FN:s säkerhetsråd, som har varit problemet till det utdragna kriget i Syrien.

Sällskapet Bur-q-ua har några enkla förslag på hur man, med relativt enkla medel, kan öppna upp dessa låsningar:

  • endast demokratier, i bemärkelsen ”västerländska demokratier”, dessvärre inte äkta demokratier i S. o. B.:s mening, ska till åtas vara medlemmar i FN:s säkerhetsråd!

Varken Ryssland eller Kina är demokratier, enligt något tillförlitligt demokratimått mätt, i en era av s.k. ”Post-Truth”. Tvärtom är de solklara diktaturer, låt vara kapitalistiska. I de begreppen ligger ingen motsättning.

Därför borde de staterna uteslutas ur ”Säkerhetsrådet”! Det är även tveksamt om t.ex. USA och Storbritannien är demokratier, p.g.a. av de staternas tvåpartisystem men här handlar det, som alltför vanligt, om att välja mellan ”pest eller kolera”. Ungefär som vid valet av USA:s president.

  • förbjud all vapenförsäljning, oavsett syfte

Det, som jag återkommer till är den totala korruptionen, uppifrån och ned.

Den är gränslös!

Den går inte att ta på. Ungefär som att ta på luft!

Vänskapskorruption, nepotismsvågerpolitik -, ministerstyre.

You name it, they have it!


10-års jubileum

Den här bloggen firar i år 10-årsjubileum.

GRATTIS bloggen men Sällskapet Bur-q-ua , vänskapskorruption, nepotism, etc, det som jag nyss var 100% emot men här är det på rätt sätt och betydligt äldre än tio år.

Sällskapet Bur-q-ua är uråldrigt.


Den sanna människans enda väg framåt

Den enda vägen mot ev. världsfred, är att sluta upp med idoldyrkan, oavsett om det handlar om dyrkan av musikartister, politiker, journalister, författare, eller någon annan.

Den sanna människan måste lära sig att tänka själv, utan stödhjul. Den sanna människan måste lära sig att känna sitt eget värde, som individ.

Om så inte sker, så är hela mänskligheten förlorad!

Problemet är gruppmentaliteten, grupptrycket (”the hive mentality”)! Den högst osunda oförmågan att tänka själv.

Det handlar även om att barn inte får lov att upprepa föräldrars misstag, eftersom historien därmed tenderar att upprepas, vilket dessvärre är fallet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s