Samhället Inifrån, del I

Astral Body
                               

                                 

                              Del I – Försäkringskassan

Webbadresser: www.rfv.se eller www.forsakringskassan.se

Tfn: 08-786 90 00, till Huvudkontoret

       0771- 524 080, Talsvar 

Adress huvudkontoret: Adolf Fredriks Kyrkogata 8, 103 51 Stockholm

Låt oss börja med att ta en titt på hemsidan ovan (en och densamma).

Vilket är det första intrycket Du får av sidan? 

En professionellt gjord sida kanske är det du tänker på. Längst upp kan man se ett antal människor i olika åldrar, av olika kön och nationaliteter.

Sidan tänks vara tillmötesgående gentemot ALLA människor.

En underton av ”alla människors lika värde” gör sig gällande.

Vidare vill jag att Du ska fundera på vilka associationer som väcks hos Dig, när Du tänker på Försäkringskassan och på samhällets myndigheter istort.

Stämmer det verkligen att myndigheterna är lika måna om att göra rätt gentemot den enskilde som de är noggranna att den enskilde gör rätt gentemot dem?

Nej, det stämmer inte.

Jag har själv under år 2006 varit med om två grova fel från Fk:s sida.

1.) i april krävde man mig på hela den skuld jag har för uteblivet återbetalningsbelopp för underhållsstöd. Skulden var ca 56000 kr och skulle betalas inom en vecka, strax innan jag skulle resa utomlands!

Kravet var en följd av att jag hade missat en delbetalning på drygt 100 kr. Inte mindre än FEM kravbrev från Kronofogdemyndigheten ”damp” ned i brevlådan på bara två dagar.

En stor chock infann sig.

När emellertid Huvudkontoret lät meddela att ett fel hade uppstått, så tog man tillbaka kravet, som genom ett trollslag!

Huvudkontorets ord är således lag, precis som i vilken sekt som helst!

Jag var tydligen heller inte ensam, om att ha råkat ut för detta systemfel.

Du läsare som känner igen dig: VAR VÄNLIG ATT HÖRA AV DIG. Kanske kan vi göra en grupptalan mot Fk för psykiskt lidande.

Generellt är jag intresserad av att höra ifrån människor, som har felbehandlats av myndigheter som helhet. Vakna och säg  er mening! Skicka vidare denna enkla uppmaning tack, till alla ni känner, så att fler får vetskap om hur genomruttna vissa samhällsinstanser verkligen är.

De tar och tar och tar från medborgare, utan att ge något tillbaka. Självfallet faller samhället då samman till slut.

2.) i augusti skulle man skicka två beslut till mig, rörande underhållsstöd. Det ena beslutet skickades till barnens mor, medan det andra inte skickades överhuvudtaget!

Först sedan handläggaren hade överbevisats medgav hon att hon hade gjort fel men det lät ändå på henne, som att det inte var så värst märkvärdigt.

Se där, två historier ur verkligheten och jag är övertygad om att det finns fler och allvarligare exempel på hur myndigheten ifråga har behandlat medborgare illa.

Myten om den ”ofelbara myndigheten”, som författaren Bo Edvardsson kallar det, i sin bok ”Kritisk Utredningsmetodik”, bevaras och skenet hålls uppe, d.v.s. den vackra fasaden (illustrerad av en snygg hemsida).

Fasaden har dock fått sig både en och två törnar i mitt medvetande.

Existerar ens sådana idealistiska föreställningar såsom ”rättvisa” egentligen?

Är inte rättvisa i själva verket en ren skrivbordsprodukt?

Vidare: kanske även mänskliga rättigheter enligt FN-konventioner och tanken att makthavare i stort strävar efter världsfred är ett rent påhitt.

Kan det möjligen vara så enkelt att ekonomiska intressen styr allt annat agerande, m.a.o. att ”pengar är roten till allt ont”?

Är myndigheterna i första hand till för folket eller för sig själva?

Man brukar ibland säga att det är folket som är staten men stämmer det verkligen?

Snarare är staten likvärdig med makthavarna, d.v.s. politikerna.

Vilket block som för tillfället råkar ha makten under en viss mandatperiod spelar egentligen mindre roll. Det som spelar roll är att politiker fjärmar sig från folket och har sitt eget bästa inför ögonen.

Den bästa demokratin skapas eg. av 100% folkomröstningar,  som med fördel kan genomföras online.

Återkommer i ämnet.

 

 

 

 

 

 

 

En tanke på “Samhället Inifrån, del I

  1. Du har rätt i att människor kan bli misshandlade av försäkringskassan.Anledningen till det måste man söka långt borta i tiden.För 30 år sedan var fungerade förs.kassan som tänkt, de som hade tillfälligt eller långvarigt behov fick det stöd samhället menat, men en regering som fiskade röster förstörde så småningom den myndighet vi alla behövde.Att vem som helst kunde skaffa sig pengar på ett lätt sätt spårade ut, jag ska städa, handla, fara på semester, gå på fest, laga bilen, är less eller morgontrött, det blev ett lätt och säkert sätt för många att utöka kassan och dessutom få vara ledig, telefonen stod på byrån och väntade.Lavinen var i gång, det kändes rätt att ösa ur den brunn ingen vaktade, andra öser och då kan även jag göra det.Brunnen sinade gång på gång, lass efter lass fylldes på, skatter höjdes i snabb takt, någon försökte protestera men blev idiotförklarad, bäst att vara tyst, det kostar röster att öppna munnen.Sanningen förtegs, skatterna räckte inte till, att låna utomlands räddade makthavarna och rösterna ännu en tid.Som alltid spricker en bubbla, nu blev alla som utnyttjade kassan möjliga bovar, Svenskarna som aldrig fuskat blev nu de som alltid fuskar, en jakt inleddes, det blev en tävlan för tjänstemännen om vem som kunde avslöja och spara mest, att det blev en katastrof för många som hade rätten till bidrag togs det ingen hänsyn till, att klaga var inte lönt, på grund av tidsbrist och principer stämplades högarna med avslag, de behövande blev de som drabbades, de friska fuskarna hade ett arbete och en lön att falla tillbaka på, för de ärligt sjuka som kom i kläm blev allt ett kaos, att bli stämplade som bovar av kalla tjänstemän raderade ut människovärdet.Orsaken till allt elende var att det fanns en jättehög med pengar som vem som helst kunde roffa åt sig av, även den mest ärliga tar för sig om andra gör det, människan fungerar bara så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s